Veilig monteren van machines en onderdelen

alert zijn communicatieve vaardigheden geconcentreerd werken handig iets met mijn handen maken initiatief nemen leergierig machines bouwen sociaal vaardig techniek technisch inzicht veiligheid verantwoordelijkheid voorzichtig werken met gereedschappen en machines zelfstandig werken
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Je kunt aan het werk in de machine-industrie en de apparatenbouw. Verder leren kan ook. Je volgt dan een niveau 4-opleiding, zoals Technicus mechatronicasystemen (in samenwerking met Teclab) of Technicus elektrotechnische systemen.

Jouw studie: Eerste monteur mechatronica (bbl)

Als eerste monteur mechatronica werk je vooral in de machine-industrie en apparatenbouw. Je werkt geconcentreerd en let op afwijkingen in het technische proces. Je kunt ook helpen bij het bouwen van ingewikkelde machines.

Tijdens je opleiding leer je om zelfstandig en zelfverzekerd te werken met techniek. Je krijgt theorie- maar vooral veel praktijkles in de moderne omgeving van Brainport Industries Campus. Daar leer je over bijvoorbeeld besturingstechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Brainport Industries Campus

Je bent straks samen met anderen aan het werk. Daarom zijn een collegiale houding en communicatieve en sociale vaardigheden erg belangrijk. Je let ook altijd op je eigen veiligheid en die van je collega's. De machines die jij aflevert, kunnen steeds veilig gebruikt worden.Als eerste monteur mechatronica werk je vooral in de machine-industrie en apparatenbouw. Je werkt geconcentreerd en let op afwijkingen in het technische proces. Je kunt ook helpen bij het bouwen van ingewikkelde machines.

Opleiding bij Defensie

Je kunt deze opleiding ook combineren met de opleiding VeVa - Aankomend onderofficier Veiligheid en Vakmanschap Mechatronica (bol). Je loopt dan stage bij Defensie en je hebt daar na de opleiding ook kans op een baan. Kijk voor meer informatie op de website van Defensie.

“Later wil ik andere monteurs leren wat ik nu allemaal leer”

Sharon Stevens

Student Eerste monteur mechatronica

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.