Werken met monsters in een laboratorium

analytisch gezondheid laboratorium maatschappelijk betrokken microbiologisch en chemisch onderzoek milieu nauwkeurig niet bang voor monsters nieuwsgierig organismen en stoffen ontleden veiligheid verantwoordelijkheid voeding

Als allround laborant doe je microbiologisch en chemisch onderzoek naar zouten, metalen, schimmels en bacteriën in bijvoorbeeld levensmiddelen en grondstoffen. Waar ze uit bestaan en waar ze voor gebruikt kunnen worden, daar kun jij achter komen met nauwkeurige analyses en een heldere registratie. Niet gek natuurlijk dat je hiervoor goed moet zijn in biologie, natuurkunde, wiskunde en scheikunde.

Hoewel je veel met je handen werkt, moet je ook je hoofd erbij houden. Je kunt te maken hebben met gevaarlijke stoffen. Je leert hoe je veilig werkt, voor jezelf én voor je omgeving. Als er reacties optreden, verwacht of onverwacht, weet je precies wat je hebt gedaan. Samen met je team bespreek je de resultaten van je onderzoek, zodat iedereen van elkaar leert. De gespecialiseerde analyse-apparatuur, computers en microscopen zijn vaak peperduur: zorgvuldig werken is erg belangrijk!

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Nieuw gebouw voor Summa Laboratorium

Summa Laboratorium verhuist in augustus 2019 naar de campus waar ook de TU/e gehuisvest is.

  • Nieuws

“Docenten zijn goed gemotiveerd”

Niels loopt stage bij een grote producent van geur- en smaakstoffen.

  • Nieuws

“Leuk is dat je het zelf moet doen”

Hoeveel ijzer zit er in spinazie? Een student chemisch fysisch analist zoekt het uit.

  • Nieuws

Je wordt allround laborant en houdt je bezig met het voorbereiden, controleren, bewerken en analyseren van monsters. Dat kun je bijvoorbeeld doen bij de overheid, waterzuiveringsinstallaties, chemische bedrijven of levensmiddelenbedrijven. Je kunt ook doorstromen naar de mbo 4 opleiding Analist, met als uitstroomprofielen Chemisch-fysisch analist en Biologisch medisch analist. Het is ook mogelijk om na twee jaar in te stromen in het tweede leerjaar van deze opleidingen van het Summa College.

"Dit gaat over alle scheikundige dingen om je heen en dat vind ik leuk!"

Mirte Backer

Student Allround laborant

Lees meer

Gerelateerde opleidingen


Hulp bij studiekeuze

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

 

Algemene vraag?

040 269 40 00

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.