Werken met monsters in een laboratorium

nauwkeurig verantwoordelijkheid nieuwsgierig microbiologisch en chemisch onderzoek organismen en stoffen ontleden analytisch niet bang voor monsters laboratorium maatschappelijk betrokken veiligheid milieu voeding gezondheid

Als allround laborant doe je microbiologisch en chemisch onderzoek naar zouten, metalen, schimmels en bacteriƫn in bijvoorbeeld levensmiddelen en grondstoffen. Waar ze uit bestaan en waar ze voor gebruikt kunnen worden, daar kun jij achterkomen met nauwkeurige analyses en een heldere registratie. Niet gek natuurlijk dat je hiervoor goed moet zijn in biologie, natuurkunde, wiskunde en scheikunde.

Hoewel je veel met je handen werkt, moet je ook je hoofd erbij houden. Je kunt te maken hebben met gevaarlijke stoffen. Je leert hoe je veilig werkt, voor jezelf én voor je omgeving. Als er reacties optreden, verwacht of onverwacht, weet je precies wat je hebt gedaan. Samen met je team bespreek je de resultaten van je onderzoek, zodat iedereen van elkaar leert. De gespecialiseerde analyse-apparatuur, computers en microscopen zijn vaak peperduur: zorgvuldig werken is erg belangrijk!

"Dit gaat over alle scheikundige dingen om je heen en dat vind ik leuk!"

Mirte Backer

Student Allround laborant

Lees meer

Je wordt allround laborant en houdt je bezig met het voorbereiden, controleren, bewerken en analyseren van monsters. Dat kun je bijvoorbeeld doen bij de overheid, waterzuiveringsinstallaties, chemische bedrijven of levensmiddelenbedrijven. Je kunt ook doorstromen naar de mbo 4 opleiding Analist, met als uitstroomprofielen Chemisch-fysisch analist en Biologisch medisch analist. Het is ook mogelijk om na twee jaar in te stromen in het tweede leerjaar van deze opleidingen van het Summa College.


Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44
Ziekmelden? Kijk hier.

06 28 94 84 11
Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.