Met de modernste techniek auto's op weg helpen
Als (bedrijfs)autotechnicus kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een garage voor personenwagens/bedrijfswagens of in de garage van een bedrijf dat eigen voertuigen heeft. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 3 opleiding Eerste autotechnicus of Eerste bedrijfsautotechnicus.
Je kunt ook komen te werken in een schadeherstelbedrijf of in een assemblagebedrijf zoals DAF/VDL.
Je gaat 4 dagen naar school en 1 dag is les vrij en loop je stage. In de opleiding zit een aantal blokstages van 2 weken. Tijdens de schooldagen krijg je zowel theorie als praktijk.
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2021-2022 bedraagt 1.216 euro.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers of MBOwebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg of;
- diploma mbo entreeopleiding (niveau 1).
Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past
Jouw studie: Autotechnicus - Start (bol)
Houd je van sleutelen en wil je alles maar dan ook alles weten van auto's? Dan is de opleiding Autotechnicus precies in jouw straatje. Met de nieuwste technieken kom jij erachter wat er mis is met een (bedrijfs)auto. Je leert vervolgens om onderhoud en reparaties uit te voeren met modern gereedschap. Als zelfstandig vakman weet jij hoe het werkt.
Een verantwoordelijke baan. (Bedrijfs)auto’s waarmee je werkt moeten weer veilig op weg. Jij bepaalt of onderdelen nog goed of aan vervanging toe zijn. Naast techniek en vaardigheden komen in de opleiding ook beroepsvorming en persoonlijke en maatschappelijke vorming aan bod. Je leert vlot en zorgvuldig werken, collega’s begeleiden en met klanten omgaan.
In ons speciale praktijkcentrum werk je met nieuwe testapparatuur, met goed gereedschap en met elektronica. We halen alles uit de kast om van jou een moderne vakman in (bedrijfs)autotechniek te maken!
“Met veel inzet kom je ver”
Andrazi KangunguStudent Autotechnicus
Lees meer
“Met veel inzet kom je ver”
Door: Andrazi Kangungu, Student Autotechnicus
“De opleiding bevalt zeker. Als je serieus mee doet in de lessen, wordt je ook door de leraren serieus genomen. De opleiding is wel anders dan ik van te voren gedacht had. Ik dacht aan Pimp my Ride en chiptuning. Dát wilde ik doen. Na de eerste weken op school en tijdens mijn stage werd mijn beeld bijgesteld, haha. Er zijn wel andere elementen in beeld gekomen die ik interessant vind, zoals de techniek van hybride auto’s.
Het meest trots was ik op mijn vorige stage, toen ik voor de eerste keer zelf een koppelingsschijf had vernieuwd. Een collega vertelde mij dat een normale monteur daar ongeveer 6 uur over deed. Ik wilde dat evenaren. Ik heb het zelfstandig voor elkaar gekregen… maar die 6 uur heb ik niet gehaald.
Als ik klaar ben met deze opleiding, stroom ik door naar de bbl-opleiding niveau 3. Dat duurt dan in principe nog twee jaar. Maar uiteindelijk wil ik ook nog niveau 4 gaan doen. Ik hoop dat ik door de juiste inzet te tonen en door te laten zien wat ik kan niveau 3 en 4 samen in 2 jaar kan pakken.
Na mijn opleiding wil ik graag werken in een garage die gespecialiseerd is in Japanse auto’s.”
Check ook deze opleidingen
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wat is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Ik begin volgend schooljaar met een opleiding. Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?