Administration & finance (Bedrijfsadministrateur) (bol)

Alle geldstromen binnen een bedrijf duidelijk in kaart brengen

communicatief - sociaal
goed met cijfers
samenwerken
zelfstandig
zorgvuldig
Je bent heel nauw betrokken bij de financiële administratie. Je houdt alle financiële verplichtingen bij en controleert of de betalingen op tijd worden geregeld.
Play
Play
Play

Bij grote organisaties gaat het vaak om grote bedragen. Jij houdt de geldstromen nauwkeurig in de gaten. Een verantwoordelijke taak waarvoor je zorgvuldig moet kunnen navigeren door financiële cijfers.

Als administration & finance specialist ben je betrokken bij de boekhouding, de financiële administratie. Je houdt alle financiële verplichtingen bij en controleert of de betalingen op tijd worden geregeld. Controleren en innen van uitstaande rekeningen en overzichten maken van de financiële positie van een bedrijf behoort ook tot je taken. Daarnaast bekijk je of het bedrijf wel de doelstellingen haalt die zijn afgesproken door onderzoek en analyse.

Je leert op school alles over bijvoorbeeld belastingen, archiveren en verschillende administratiesoorten. Alles wat je leert tijdens je studie breng je natuurlijk tijdens je stage tot uitvoering in de praktijk. Na deze opleiding weet je alles over de financiële zaken. Dat is zeer waardevolle kennis als je een eigen onderneming wilt starten, in welke branche dan ook.

Je werkt met specifieke software voor de financiële administratie. Als financieel specialist van het bedrijf komen collega's voor advies naar jou toe en met je teamgenoten zit je regelmatig in overleg. Het is een goede eigenschap als je rustig en op jezelf (introvert) bent. Tijdens de opleiding leer je hoe je prettig samenwerkt met collega's van andere afdelingen.

Deze opleiding is nieuw. Het is een combinatie van de opleidingen Bedrijfsadministrateur en Junior assistent-accountant.

Vragen

Als administration & finance specialist kun je bijvoorbeeld aan de slag op de financiële afdeling van een bedrijf, administratiekantoor of overheidsinstelling. Je kunt ook aan de slag bij een accountantskantoor, administratiekantoor of assurantiekantoor. Verder studeren kan natuurlijk ook met een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Accountancy, Bedrijfseconomie of Fiscale economie.

In leerjaar 1 en 2 word je breed opgeleid. In leerjaar 2 ga je 20 weken naar school en loop je 20 weken stage.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie in je pakket hebt gehad.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
 

Heb je een (recent) overgangsbewijs van 4 naar 5 havo of vwo, een havo of vwo-diploma of kom je van het hbo? Dan kun je mogelijk instromen in het 2e leerjaar. Meer weten? Kijk op deze pagina.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Esther Behage

E-mail
Contactpersoon: Esther Behage

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze