Werken met personeelsregels en procedures: het gaat altijd om mensen
Met deze brede opleiding kun je veel kanten op, afhankelijk van de sector waarin je werkt of stage loopt. Zo kun je gaan werken als Juridisch-administratief medewerker bij een advocatenkantoor of als assistent makelaar bij een makelaarskantoor, als HR-medewerker op een personeelsafdeling of uitzendbureau of als financieel medewerker bij een bank of verzekeringskantoor.
Als legal, insurance & hr services specialist kun aan de slag binnen verschillende sectoren:
Zakelijke dienstverlening (notariskantoor, advocatenkantoor, makelaar, deurwaarder)
Openbaar bestuur (gemeente, provincie, waterschap, Openbaar ministerie)
Personeel en arbeid (HR of afdeling personeelszaken, uitzendbureau, re-integratiebureaus)
Sociale Zekerheid (UWV, bewindvoering, schuldhulpverlening, SVB, DUO, woonstichting)
Financiële dienstverlening (accountantskantoor, banken, verzekeringskantoren)
Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Rechten, Human resource management / Personeel & arbeid, Social studies, Bestuurskunde, Toegepaste psychologie, Maatschappelijk werk, Vastgoed en Makelaardij, Bedrijfskunde, Finance Tax and Advice of Integrale veiligheid.
Je volgt 7 uur per week lessen op school. Daarnaast werk je minimaal 16 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Gemiddeld duurt de opleiding 2 tot 3 jaar. Het is echter mogelijk de opleiding in 2 jaar af te ronden.
Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2022-2023 bedraagt 624 euro.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden, standaard lessen als Nederlands en rekenen en het keuzedeel internationaal recht of andere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld leidinggeven, programmeren of een taal. Wil je na je opleiding verder studeren op het hbo? Dan is het keuzedeel HBO (recht of HRM) een goede voorbereiding hierop. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Bekijk alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Dit is een nieuwe opleiding. Bekijk de cijfers van de opleidingen die in deze nieuwe opleiding gecombineerd zijn:
Juridisch administratief dienstverlener (JAD) (bbl)
Medewerker human resource management (HRM) (bbl)
Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:
- leeftijd van minimaal 18 jaar en;
- vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2 of 3;
Werk
Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.
Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.
Jouw studie: Legal, insurance & hr services specialist (bbl)
Deze opleiding is nieuw. Het is een combinatie van de opleidingen Juridisch administratief dienstverlener (JAD), Medewerker human resource management (HRM) en Financieel dienstverlener / assistent makelaar.
In februari 2022 starten? Meld je aan via deze links en vermeld februari in de opmerkingen:
Juridisch administratief dienstverlener (JAD)
Medewerker human resource management (HRM)
Als legal, insurance & hr services specialist ondersteun je jouw collega's met administratieve werkzaamheden in juridische, financiële en/of personele dienstverlening. Je leert veel over de Nederlandse wet- en regelgeving in verschillende rechtsgebieden. Dat is veel lezen en werken met de computer, maar ook met en voor mensen werken. Je geeft bijvoorbeeld advies aan interne of externe klanten.
Als legal, insurance & hr services specialist ben je op de hoogte van de regels en procedures binnen je organisatie. Je werkt met vertrouwelijke informatie, absolute geheimhouding en neutraliteit zijn vereist. Kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben, zorgvuldig en betrouwbaar werken is daarom erg belangrijk.
Er zijn continu veranderingen in wet- en regelgeving. Dat betekent bijblijven en jezelf flexibel opstellen. Dat maakt van jou de specialist die werkgevers graag in dienst hebben.
Volg ons!
https://juridischeberoepen.summacollege.nl/
https://www.instagram.com/juridischeberoepen.summa/
https://www.linkedin.com/company/juridisch-&-hrm-summa-college/
Je krijgt een goed beeld van het algemeen recht in Nederland
Eline Engelenstudent Medewerker Human Resource Management
Lees meer
Je krijgt een goed beeld van het algemeen recht in Nederland
Door: Eline Engelen, student Medewerker Human Resource Management
“Tijdens mijn niveau 2 opleiding Administratief Medewerker startte ik mijn stage bij een uitzendbureau. Hier kwam ik erachter dat ik deze branche erg interessant vind en dat ik mezelf hierin verder wil ontwikkelen. Na afronding van mijn opleiding ben ik verder gaan studeren, maar deze keer via een bbl-opleiding. Zo kon ik op mijn stage gelijk de theorie toepassen die ik op school leerde. Daarnaast was het voor mij een uitkomst, omdat ik zelf niet de persoon ben om 5 dagen in de week in de schoolbanken te zitten.
Belangrijk bij deze opleiding is initiatief nemen, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Voor mij was het best wel een overgang van een bol-opleiding naar bbl. Je bent veel zelfstandig aan het leren, omdat je maar 1 dag per week op school bent. Je doet dus veel thuis en bent zelf verantwoordelijk voor het inleveren van opdrachten en huiswerk. Een docent gaat hier niet constant achteraan.
Ondanks dat het een pittige opleiding is en je dus maar één dag per week bij elkaar in de les zit, hebben we als studenten een nauwe band. Op school is het echt doorwerken en het zijn lange dagen. De docenten leggen alles snel, maar duidelijk uit en ze zorgen voor een afwisselende les. Het leuke aan deze opleiding is dat je niet alleen leert over personeelszaken. Ook rechten zoals belastingrecht en personen- en familierecht worden geëxamineerd. Hierdoor heb je een goed beeld van het algemeen recht in Nederland.
Tot slot wil ik vooral benadrukken: denk niet dat je het niet kan, maar heb zelfvertrouwen! En mocht je ooit problemen of vragen hebben, stel deze dan aan je loopbaanbegeleider. Hij of zij is altijd bereid om samen met jou tot een oplossing te komen.”
Check ook deze opleidingen
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wanneer is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?