Verantwoordelijk voor de bakkerij, het personeel en het lekkerste brood en banket

bakkersvak baktechniek brood leiding geven managen mensen aansturen motiveren omgaan met mensen personeelsbeleid planning maken samenwerken taarten en gebak veel tegelijk verantwoordelijk zelfstandig
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Deze opleiding heeft drie uitstroomrichtingen:
- banketbakker
- broodbakker 
- brood-/banketbakker.

Als gediplomeerd leidinggevende bakkerij kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een ambachtelijke brood- en banketbakkerij, broodbakkerij of banketbakkerij. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld de Lerarenopleiding of de HAS. Met de uitstroomrichting banketbakker bereid je je optimaal voor op de opleiding Patissier.

jouw studie: Leidinggevende bakkerij (bol)

Jij weet hoe het werkt in een ambachtelijke bakkerij. Als leidinggevende zorg je daarom dat alles op rolletjes loopt. Je zorgt dat iedereen goed en veilig zijn werk kan doen zodat het bedrijf succesvol is. Een verantwoordelijke taak waarvoor je stevig in je schoenen moet staan.

Op school leer je alles over het bakkersbedrijf. In de loop van je opleiding kies je een afstudeerrichting: brood, banket of een combinatie van de twee. Het bakken laat je straks vooral aan anderen over, maar je weet wel hoe zij dat het best kunnen doen. Je maakt de planning, motiveert jouw team en verdeelt de taken. Jij weet precies wie waar goed in is, want jij hebt het personeel aangenomen.

Veiligheid is belangrijk in een bakkerij. Gaat het mis, dan zit jij met de gebakken peren. Jij zorgt daarom ook voor een veilige werkomgeving. Je merkt het, de functie van leidinggevende heeft zoveel lagen als een bruidstaart. Met een goede opleiding als deze is het vak net zo mooi.


Summa Plaza: waar leren en werken samenkomen

Waar leren en werken samenkomen

“Elk stagebedrijf is anders”

Anne-Claire van de Kamp

Student Leidinggevende bakkerij

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.