Als mbo-verpleegkundige maak jij het verschil met je hart!

afwisselend werk gezondheid inleven in mensen medische wereld mensen helpen omgaan met mensen samenwerken verantwoordelijk werk verzorgen
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Met het diploma mbo-verpleegkundige ga je werken in bijvoorbeeld een ziekenhuis, een psychiatrische instelling, een instelling voor gehandicaptenzorg, verzorgings- of verpleeghuis of in de thuiszorg. Je kunt ook doorstuderen aan de hbo-opleiding verpleegkunde of je verder specialiseren in een vakgebied.

Jouw studie: Mbo-verpleegkundige (bbl)

Jij hebt een hart voor mensen. Daarom kies je voor een beroep in de gezondheidszorg. De opleiding mbo-verpleegkundige geeft je een brede basis. 

Je begeleidt en verpleegt mensen die zorg nodig hebben. Afhankelijk van jouw voorkeur zijn dat bijvoorbeeld zieke mensen, ouderen, (pasgeboren) kinderen of mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Je plant de zorg en voert die uit. Je ondersteunt zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Daarbij werk je samen met collega’s en andere zorgverleners. Zie je knelpunten, dan zoek je oplossingen.

Samenwerking met Ik Zorg Contactpunt
Ben je geïnteresseerd in deze opleiding én heb je nog geen werkgever? Neem dan contact op met het Ik Zorg Contactpunt voor persoonlijk advies over het vinden van een werkgever in zorg en welzijn. Het Ik Zorg Contactpunt is voor iedereen in regio Eindhoven en de Kempen. Of je nu herintreder, zij-instromer, scholier of al werkzaam bent in de zorg, samen wordt bekeken welke wegen je kunt bewandelen. 

Ik Zorg maakt een afspraak waarin jullie samen kijken naar wat een volgende stap 
kan zijn in de zoektocht naar een baan en/of opleiding in zorg en welzijn bij een 
werkgever in de regio. Dat kan bijvoorbeeld een oriëntatie- of informatiebijeenkomst zijn, een gesprek met een loopbaancoach of een meeloopdag bij een organisatie. Ter plekke wordt gekeken wat je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden om uiteindelijk een keuze te kunnen maken. Lees hier meer over het Ik Zorg Contactpunt.

“Leren naast je werk: kom op voor je eigen leerproces”

Lynn Jonkergouw

Student Mbo-verpleegkundige

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.