Summa ICT

Er komen steeds meer computersystemen en in steeds meer apparaten zit een computer. Van je auto tot je zonnebank, ICT maakt het mogelijk. Het vakgebied is voortdurend in beweging en biedt grote kansen voor de toekomst.

ICT en techniek

Bij Summa ICT leer je over de nieuwste programmeertalen, de laatste ontwikkelingen in hardware en de toepassingen van nu. In het bedrijfsleven en de industrie is de combinatie van ICT met techniek goud waard. Ook de digitalisering in de zorg en andere sectoren biedt kansen voor een goed opgeleide ICT'er. 

Leren door praktijkopdrachten

Praktijkopdrachten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren en samenwerken met andere specialisten. Bedrijven, instellingen en organisaties zijn hier nauw bij betrokken. Je loopbaanbegeleider helpt je om het beste uit jezelf te halen. 

“Goede sfeer, fijne docenten”

Bij Summa ICT heb je veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Je mag veel dingen zelf uitzoeken en oppakken. Heb je hulp nodig, dan is er altijd een docent in de buurt. Onze studenten zeggen zelf: "Goede sfeer en fijne docenten, maar ook samen serieus aan het werk om goed te worden in ons vak." Ontmoet ze (en vraag het ze zelf) tijdens een van de open dagen of meeloopdagen.

Gaan werken of verder studeren aan het hbo

Summa ICT biedt opleidingen op elk niveau. Studenten die hun niveau 4 opleiding hebben afgerond, gaan steeds vaker door naar het hbo. Welke route je ook kiest, met een ICT-opleiding kun je vol zelfvertrouwen aan de slag als bijvoorbeeld programmeur, informatieanalist, applicatiebouwer, software developer, systeembeheerder of databasespecialist.

Op kiesmbo.nl vind je meer informatie over mogelijke beroepen en de kans op werk na je mbo-opleiding.

 

Summa ICT

Sterrenlaan 10, 5631 KA, Eindhoven
Bekijk de opleidingen van Summa ICT
Van student naar docent software development
Anass Salhi
Oud-student en nu docent Software Developer

Blijf op de hoogte

SUMMA NIEUWS

 

Bekijk ook eens deze scholen

Scholen verbonden aan het Summa College:

 

Montessori College

Het Montessori College biedt voortgezet onderwijs (mavo/havo) aan op Montessori grondslag. Speerpunten daarin zijn: respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen. 

Ster College

Het Ster College biedt voortgezet onderwijs (mavo, havo en vwo) voor volwassenen (vanaf 18 jaar), ook wel voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) genoemd. Het onderwijs varieert van één of enkele vakken tot het volledige pakket.

Taalkracht

Taalkracht is dé specialist in Brainport Regio Eindhoven om volwassenen sterker te maken in taal, rekenen en het werken met de computer. Taalkracht is er voor iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer. En voor de groeiende groep kenniswerk

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag