Mentor Alex schiet met balpennen

Lesstof omzetten naar iets bruikbaars. Joshua deed dat met een door hem ontwikkelde game.

In het spel speelt zijn mentor Alex de hoofdrol. Alex wil graag mentor van de maand worden en moet daarom collega’s verslaan die vakgerichte wapens op hem afvuren. Tegen de rondvliegende tabellen, markeerstiften, smartphones en woorden verdedigt hij zichzelf met balpennen.

Niet rijk, wel leuk

Het spel was een mogelijkheid om de geleerde technische vaardigheden en programmeertaal concreet te maken. Het wordt verkocht via een online gameplatform. Rijk wordt Joshua daar niet van, maar leuk is het natuurlijk wel. Joshua: “Het is best een moeilijk spel. De aanvallen zijn te ontwijken via bepaalde patronen, maar die moet je doorhebben. Niemand krijgt ’t zomaar uitgespeeld.”

Unieke aanvallen

Joshua maakte ook een gratis verkrijgbare Playstoregame (For Thy Kingdom), is bezig met een spel over een wereldveroverende parasiet en denkt na over een vervolggame met mentor Alex. Uiteindelijk wil hij zijn eigen game development-bedrijf starten, met een team van gespecialiseerde mensen. “Vanaf mijn zesde, toen ik spelletjes speelde op mijn Nintendo DS, wist ik al dat ik zelf games wilde gaan maken”, zegt Joshua. “De uitdaging is om unieke aanvallen te blijven verzinnen.”

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.