Monument voor de vrijheid

Drie groepjes studenten van Summa Engineering presenteerden hun prototypen aan de jury van het jaarlijkse Vakkanjers programma. Dit jaar moesten de groepjes een monument bedenken, ontwerpen en bouwen in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Team Summa 1, met prototype 'Monoliet', werd uitgeroepen tot winnaar, en gaat op woensdag 12 juni naar de finale van de Vakkanjer Challenge 2019 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Tijdens het afsluitende event Vakkanjers LIVE presenteren vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederland hun ‘monumenten van nu’ aan de opdrachtgever.

Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘vrijheid in beweging’ – met meer dan 6.000 deelnemers – daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. De teams met de beste ideeën pitchen hun prototypes voor jury en publiek tijdens Vakkanjers LIVE.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.