In korte tijd naar het hoogste niveau in de wereld van brood
Als boulanger ben je de specialist op de bakkersvloer. Je kunt gaan werken in grote en kleine bakkerijen die meer willen bieden dan het standaard brood. Met je diploma kun je bovendien doorstromen naar het hbo.
Je volgt 4 dagen per week lessen op school. Daarnaast loop je 1 dag per week stage.
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2021-2022 bedraagt 1.216 euro.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.
Van deze nieuwe opleiding zijn nog geen Studie in Cijfers bekend.
Je wordt opgeleid tot specialist in je eigen vakgebied. Daarom duurt deze opleiding slechts 1 jaar. Om te worden toegelaten tot deze specialistenopleiding heb je nodig:
- diploma mbo Zelfstandig werkend bakker, niveau 3.
- diploma mbo Allround bakker, niveau 3.
Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl. Op de Facebook-pagina van Summa Brood & Banket https://www.facebook.com/SummaBroodenBanket/ worden regelmatig vacatures gedeeld en tips uitgewisseld.
Tijdens de opleiding krijg je de vakken:
- Leren loopbaan en burgerschap
- Nederlands (niveau 3F)
- Engels
- Rekenen (niveau 3F)
- Vakleer en grondstoffenkennis
- Keuzendelen
- Portfolio
- Praktijkvoorbereiding
- Praktijklessen
Jouw studie: Boulanger (bol)
De boulanger is de echte vakman of vakvrouw met passie voor brood. Als boulanger ben je innoverend en steeds op zoek naar producten die aansluiten bij trends en klantenwensen. Je gaat in je werk uiteraard zorgvuldig en hygiënisch te werk.
Het is in deze functie belangrijk dat je sociaal en communicatief vaardig bent. Je bent de specialist op de werkvloer en weet ook je collega’s goed te begeleiden en te motiveren. Door je betrokkenheid voelt het echt als ‘jouw bakkerij’ en ‘jouw brood’, dus je doet er samen met je team alles aan om de beste producten te ontwikkelen en produceren.
Op school borduren we voort op je kennis van alle technieken en vaardigheden, maar leer je ook waarom je ze toepast. Je werkt veel in de praktijk en leert door te experimenteren met succesvolle recepten. Deze opleiding is uitdagend, pittig en bereidt je voor op een glansrijke carrière als boulanger.
Waar leren en werken samenkomen
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wat is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?