Alle technieken om de lekkerste gerechten te maken

creatief bezig zijn gastvrijheid handen uit de mouwen hygiëne koken lekker eten samenwerken schone werkplek stressbestendig werken als anderen vrij zijn wisselende werktijden

Van losse ingrediënten maak jij als kok gerechten waar gasten voor terugkomen. Dit kan in een restaurant, maar ook bijvoorbeeld in een cateringbedrijf, ziekenhuis of verzorgingstehuis.

Je moet hiervoor alles weten van het werk in de keuken. Je leert snijden, hakken, frituren, bakken, koken, mengen en roken. In totaal wel 120 kooktechnieken! Als je de basis beheerst, kun je je creativiteit gebruiken om de lekkerste en mooiste gerechten te maken.

Je leert hoe je verse ingrediënten goed bewaart en hoe je jouw werk voorbereidt. Je leert ook hoe je schoonmaakt, zodat je altijd in een hygiënische keuken werkt. Door goed samen te werken in de keuken en met de gastheer of gastrouw maken jullie alle gasten tevreden.

In de horeca is het hard werken in een gezellige omgeving. Proef de sfeer in de keuken maar eens, je bent echt onderdeel van een team. Veel mensen gelukkig maken, als kok kun jij ervoor gaan!

"Lekker veel praktijk in de keuken"

Yvana Dankers

Student kok

Lees meer

Als kok kun je aan de slag bij een eetcafé, cateringbedrijf, restaurant, hotel of bij instellingen zoals een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Met je diploma kun je ook doorstromen naar de opleiding Zelfstandig werkend kok, niveau 3 of Leidinggevende keuken, niveau 4.

Updates

Oud-student nu chef-kok bij sterrenzaak

Oud-student Rob van der Veeken is chef-kok bij Michelin restaurant de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven.

  • Nieuws

Studenten organiseren benefietavonden

Studenten van Summa Horeca hebben ruim € 2700 bij elkaar gekookt.

  • Nieuws

Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.


Ziekmelden? 

Kijk hier of bel: 040 269 40 90

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.