Alle technieken om de lekkerste gerechten te maken

creatief bezig zijn gastvrijheid handen uit de mouwen hygiëne koken lekker eten samenwerken schone werkplek stressbestendig werken als anderen vrij zijn wisselende werktijden

Van losse ingrediënten maak jij als kok gerechten waar gasten voor terugkomen. Dit kan in een restaurant, maar ook bijvoorbeeld in een cateringbedrijf, ziekenhuis of verzorgingstehuis.

Je moet hiervoor alles weten van het werk in de keuken. Je leert snijden, hakken, frituren, bakken, koken, mengen en roken. In totaal wel 120 kooktechnieken! Als je de basis beheerst, kun je je creativiteit gebruiken om de lekkerste en mooiste gerechten te maken.

Je leert hoe je verse ingrediënten goed bewaart en hoe je jouw werk voorbereidt. Je leert ook hoe je schoonmaakt, zodat je altijd in een hygiënische keuken werkt. Door goed samen te werken in de keuken en met de gastheer of gastrouw maken jullie alle gasten tevreden.

In de horeca is het hard werken in een gezellige omgeving. Proef de sfeer in de keuken maar eens, je bent echt onderdeel van een team. Veel mensen gelukkig maken, als kok kun jij ervoor gaan!

Andere horeca-opleidingen:

 

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Koksopleiding: leuke weetjes

Leuke weetjes over koksopleidingen en het beroep.

  • Nieuws

Binnenkijken bij Summa Horeca

Bekijk de virtuele rondleiding in de keukens van Summa Horeca.

  • Nieuws

Onder de pannen met een echte chef-kok

Koken met een echte sterrenkok. Een kans om van te watertanden, voor studenten van Summa Horeca.

  • Nieuws

Als kok kun je aan de slag bij een eetcafé, cateringbedrijf, restaurant, hotel of bij instellingen zoals een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Met je diploma kun je ook doorstromen naar de opleiding Zelfstandig werkend kok, niveau 3 of Leidinggevende keuken, niveau 4.

"Lekker veel praktijk in de keuken"

Yvana Dankers

Student kok

Lees meer

Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.


Ziekmelden? 

Kijk hier of bel: 040 269 40 90

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.