Apothekersassistent (bol)

Apothekersassistent: het juiste recept voor een geslaagde carrière!

adviseren
samenwerken
verantwoordelijk
zorgvuldig
Als apothekersassistent zorg je voor mensen zonder fysiek (lijfelijk) contact: je geeft ze de juiste medicijnen mee, legt uit hoe ze de medicijnen moeten gebruiken en geeft advies. Echt maatwerk.
Play
Play
Play

Op zoek naar de mbo apothekersassistente opleiding in Eindhoven? Dan zit je bij Summa goed! Als apothekersassistent heb je verantwoordelijk werk. Patiënten vertrouwen erop dat je de goede medicijnen meegeeft. Je zorgt zo voor mensen zonder fysiek (lijfelijk) contact. Je legt mensen uit hoe ze de medicijnen gebruiken, beantwoordt hun vragen en geeft advies. Je zorgt dat medicijnen in de juiste hoeveelheid en netjes verpakt klaarliggen. Op tijd, inclusief bijsluiter. Ook bereid je medicijnen, bijvoorbeeld als mensen niet goed kunnen slikken. Je levert dus maatwerk.

Volg de mbo-opleiding apothekersassistent

Om dit vak goed te kunnen uitoefenen, heb je veel medicijnkennis nodig. Je leert te controleren of een medicijn samengaat met andere medicijnen die de patiënt gebruikt en alles nauwkeurig te administreren. Veel aandacht is er voor communicatie. Goede communicatie is belangrijk in de samenwerking met collega’s én patiënten.

Vragen

Je word apothekersassistent of apothekerassistente. Met het diploma op mbo-niveau 4 op zak ga je in een apotheek werken. Er is veel vraag naar apothekersassistenten, dus je hebt vast snel een goede baan. Je kunt ook een opleiding aan het hbo gaan volgen, zoals farmakunde of de opleiding tot farmaceutisch consulent.

Het eerste leerjaar breng je voornamelijk op school door. Je krijgt theorie- en praktijkonderwijs en oefent in simulaties. Vanaf schoolweek 31 loop je twee dagen per week stage.

In het tweede leerjaar loop je tijdens de eerste drie blokken van tien weken twee dagen per week stage. In het vierde blok loop je drie dagen per week stage.

In het derde leerjaar loop je tijdens de eerste drie blokken van tien weken twee dagen per week stage.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen.

Bij deze opleiding kun je de volgende keuzedelen volgen:

  • Bereiden en aseptisch handelen (maken van geneesmiddelen).
  • Intra- en transmurale zorg (voeren van opname- en ontslaggesprekken in een ziekenhuis).
  • Eerstelijns- en ketenzorg (uitvoeren van zorgprojecten met andere disciplines).
  • Doorstroom naar hbo gezondheidszorg (voorbereiding op het volgen van een hbo-opleiding).
  • Farmaceutische patiëntenzorg (maken van medicatieoverzicht en zorg bieden aan patiënten).

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Zorg & welzijn in je pakket hebt gehad.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Om stage te kunnen lopen heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Vrijwel alle leerbedrijven vragen hierom. We raden je aan om vóór je aan de opleiding begint, er zeker van te zijn dat je een VOG kunt krijgen. Dit om te voorkomen dat je geen stage kunt lopen en mogelijk moet stoppen met je opleiding. Lees hier alles over de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Apothekersassistent: Charlotte Hulsen

E-mail
Apothekersassistent: Charlotte Hulsen

Instagram
Opleiding Apothekersassist, DM naar: @summaapothekersassistent

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Het vak van apothekersassistent is uitgebreider dan ik dacht
Saloua Azdad
Oud-student Apothekersassistent

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze