Apothekersassistent: het juiste recept voor een geslaagde carrière!

afwisselend werk gezondheid medicijnen mensen helpen met mensen omgaan nauwkeurig werken samenwerken verantwoordelijk werk zelfstandig werken

Als apothekersassistent doe je verantwoordelijk werk. Patiënten vertrouwen erop dat je hun de goede medicijnen meegeeft. Je zorgt zo voor mensen zonder fysiek (lijfelijk) contact. Je legt mensen uit hoe ze de medicijnen gebruiken, beantwoordt hun vragen en geeft advies. Je zorgt dat medicijnen in de juiste hoeveelheid en netjes verpakt klaarliggen. Op tijd, inclusief bijsluiter. Ook bereid je medicijnen, bijvoorbeeld als mensen niet goed kunnen slikken. Je levert dus maatwerk.

Om dit vak goed te kunnen uitoefenen, heb je veel medicijnkennis nodig. Je leert te controleren of een medicijn samengaat met andere medicijnen die de patiënt gebruikt. Je oefent met poeders, zalfjes en crèmes om zelf medicijnen klaar te maken. En je leert om de administratie nauwkeurig bij te werken. Veel aandacht is er ook voor communicatie. Goede communicatie is belangrijk in de samenwerking met collega’s, maar vooral ook in je contact met patiënten.

De volledige opleiding tot apothekersassistent duurt formeel 3 jaar. Afhankelijk van je vooropleiding en/of geschiktheid kun je via een maattraject de opleiding in 2 jaar afronden. Je kunt bij de school informeren of je hiervoor in aanmerking komt.

Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Topopleidingen bij het Summa College

14 opleidingen van het Summa College zijn bestempeld als topopleiding!

  • Nieuws

Met Virtual Reality-bril door hart en longen

Studenten bedenken virtuele tour door hart en longen voor vmbo-leerlingen.

  • Nieuws

Apothekersassistent: leuke weetjes

Leuke weetjes over de opleiding en het beroep van de apothekersassistent.

  • Nieuws

Met het diploma op zak ga je in een apotheek werken. Er is veel vraag naar apothekersassistenten, dus je hebt vast snel een goede baan. Je kunt ook een opleiding aan het hbo gaan volgen, zoals farmakunde of de opleiding tot farmaceutisch consulent.

“Het vak van apothekersassistent is uitgebreider dan ik dacht”

Saloua Azdad

Student Apothekersassistent

Lees meer

Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.


Ziekmelden? 

Kijk hier of bel: 040 269 40 90

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.