Functies bij Summa

Wil jij studenten begeleiden naar hun droombaan? Volg jij de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied? Werk je graag samen met collega’s om het beste uit je studenten te halen? Ontdek jouw mogelijkheden in het onderwijs, zoals het behalen van je onderwijsbevoegdheid

Heb je na het lezen van alle informatie nog een aanvullende vraag over werken bij Summa College? Wij vertellen je er graag meer over. Op donderdagmiddagen is daarvoor tijd gereserveerd. Kies een tijdstip dat je goed uitkomt en we nemen contact met je op.


Wil je in het onderwijs werken, maar niet als docent? 

Ook als onderwijsassistent, instructeur, in een functie bij een ondersteunende dienst of als leidinggevende kun je bij ons aan de slag.

 

Onderwijsassistent

Als onderwijsassistent inspireer je samen met de onderwijsteams je studenten, zorg je voor een optimale leeromgeving en bewaak je afspraken en regels. Je verzorgt bij ziekte of afwezigheid van docenten de eerste opvang waardoor lesuitval voorkomen wordt. In overleg met de leidinggevende geef je invulling aan verzuimpreventie, wat gericht is op het voorkomen van schooluitval. Je vervult een belangrijke rol in de ondersteuningsruimte waar studenten individueel en in kleine groepjes door jou ondersteunt worden bij het aanleren van de competenties die nodig zijn om de student eigenaar te maken van zijn eigen leerproces en opleiding. Daarnaast bied je ondersteuning bij lesactiviteiten en je ondersteunt bij de organisatie van uitvoering van overige studentenactiviteiten. Ook bestaan de taken vaak uit het voorbereiden van de lessen in de praktijklokalen doordat je zaken klaarzet zodat de lessen uitgevoerd kunnen worden.

 

Instructeur

Als instructeur leg je een link tussen jouw vakkennis en onze beroepsopleiding, zodat de studenten op een voor hen boeiende en natuurlijke manier leren. Je hebt een opleiding op minimaal MBO-niveau en vindt het leuk om met groepen studenten te werken in een praktische omgeving. Je draagt vaak zorg voor het beheren van praktijklokalen en het klaarzetten van opdrachten.

 Benoembaarheidseisen instructeur:

  • Je hebt een afgeronde MBO-opleiding op niveau 3 of 4 (afhankelijk van de doelgroep waar je mee gaat werken).
  • Je hebt een instructeursopleiding (niveau 4) gevolgd.

 

Ondersteunende diensten

Naast de scholen zijn er 6 ondersteunende diensten:

  • Dienst Onderwijs & Studentencentrum
  • Dienst Marketing & Communicatie
  • Dienst HRM
  • Dienst Facilities
  • Dienst Finance & Control
  • Dienst ondersteuning College van Bestuur

Binnen deze diensten zijn diverse functies van facilitair medewerker, medewerker studentenadministratie tot beleidsadviseur. Je hebt grote affiniteit met het onderwijs en haalt werkplezier en – energie uit het werken in een organisatie die maatschappelijke meerwaarde biedt. De functies zijn gericht op het ondersteunen van het onderwijs zodat de studenten kunnen groeien. Je werkt vanuit de intrinsieke motivatie om studenten te laten groeien. Samen met collega’s bouw je aan het beste onderwijs waarbij je je eigen talenten en ook die van anderen optimaal benut.

 

Leidinggevende functies

Zowel de teams van de scholen als van de diensten worden aangestuurd. Dit kan in de diverse functies zoals: teamleider, managing expert en directeur. Coaching van de teams in hun ontwikkeling naar zelforganisatie en resultaatgerichtheid zijn hierin van groot belang waarbij de medewerker centraal staat.

Er is geen top-down-structuur; verre van zelfs
Frank Hover
Docent Summa Veiligheid