Ik zit op de havo en wil naar het mbo/hbo

Twijfel je of je voor een mbo of hbo studie moet kiezen? Op het mbo word je praktijkgericht opgeleid en ben je snel inzetbaar op de arbeidsmarkt. Maar het is ook een hele goede basis om door te stromen naar het hbo.

In februari is er een extra instroommoment voor havisten. Klik hier voor een overzicht van opleidingen die starten in februari.

Voordelen

Het mbo kan een goed alternatief zijn wanneer je moeite hebt met de havo of nog niet klaar bent voor het hbo. Het hebben van een mbo-diploma geeft je vaak al een voorsprong op het hbo. Je hebt tenslotte al veel praktijkervaring opgedaan, stage gelopen, samengewerkt in projecten met andere studenten en geleerd om jezelf te presenteren. Ook zijn er voor havisten speciale trajecten mogelijk waarmee je kunt instromen in het 2e of 3e leerjaar. 

Voor wie

Heb je een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo, zit je in het 4e of 5e leerjaar of heb je al een havo-diploma? Dan kun je bij het Summa College direct starten aan een vakgerichte opleiding.

Instromen in leerjaar 2

Heb jij je havo-diploma behaald? Dan kan je mogelijk instromen in het 2e leerjaar. Dit wordt bepaald na een persoonlijk gesprek.

Na het mbo door naar hbo 

Bij het Summa College stroomt bijna 40% van onze niveau 4 studenten door naar het hbo. Door te kiezen voor een hbo opleiding kun je meer ervaring, kennis, zelfvertrouwen en vaardigheden opdoen. Ook kun je je kansen op een baan vergroten, want je bent zo breder en hoger opgeleid. Als je besluit om een andere richting op te gaan dan waar je op het mbo voor hebt geleerd, kun je op het hbo met een nieuwe studie starten. Studeren aan het hbo is wel wat anders dan je gewend bent op het mbo. Tijdens je opleiding bij het Summa College kun je extra vakken (keuzedelen) volgen die je voorbereiden om te studeren aan het hbo.

Wil je weten hoe hoog het percentage is van jouw niveau 4 opleiding, bekijk dan de Studie in Cijfers op de opleidingspagina onder het kopje 'Studie in Cijfers'.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.