Opleidingen met andere startmomenten

De meeste opleidingen starten aan het begin van het schooljaar eind augustus of begin september (kan jaarlijks verschillen). Er zijn ook opleidingen die op een ander moment starten, bijvoorbeeld in januari of februari. Deze vind je hieronder. Het kan zijn dat er opleidingen gedurende het schooljaar bijkomen of afvallen. Ook op de opleidingspagina staat vermeld wanneer de opleiding van start gaat.

 

Kies de opleiding die bij je past

Hoewel het goed is om te weten wanneer een opleiding start, is het niet verstandig dat je een opleiding kiest op basis van het startmoment. De kans is dan groot dat je een opleiding volgt die niet bij je past. Na je aanmelding krijg je altijd een kennismakingsgesprek om te kijken of de opleiding aansluit bij je verwachtingen.


 

    VIA Traject helpt je te vinden wat bij jou past (start: doorlopend) 

    Jouw eigen ontwikkeling is de basis voor het programma: je gaat onderzoeken wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je nodig hebt. Je (her)oriĆ«nteert je op een opleiding en/of werk, zodat je straks een passende school- of beroepskeuze kunt maken. Lees hier meer over het VIA traject. Je kunt op elk moment starten met het traject.

     

    Voorkom een verloren schooljaar (start: februari) 

    Ben je dit schooljaar gestart met een niveau 2-opleiding en gaat het niet helemaal zoals je had verwacht of gehoopt? Haal binnen 1,5 jaar je mbo niveau 2-diploma (startkwalificatie) Assistant business services. Lees hier meer over het ABS-PRO traject. Het traject start in februari.