Summa Zorg & Welzijn

De school voor iedereen die mensen wil helpen, sociaal is en goed kan samenwerken. Je kunt werken in een ziekenhuis, de ouderenzorg, psychiatrie, gehandicaptenzorg, huisartsenpraktijk, tandartspraktijk of apotheek, bij mensen thuis komen of werken in een welzijnscentrum. Je kunt voor iemand écht het verschil maken met een opleiding in zorg & welzijn. 

Jouw toekomst binnen de zorg & welzijn

Mensen worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk thuis wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit kan steeds vaker dankzij slimme technische oplossingen. Ontwikkelingen op dit gebied zijn opgenomen in ons onderwijs. De vraag naar goede gezondheidszorg zal dan ook toenemen. Met je mbo-diploma van Summa Zorg & Welzijn ben je er perfect op voorbereid. 

Het werkterrein binnen de welzijnssector is breed. Van basisschool en kinderdagverblijf tot kleinschalige woonvormen voor ouderen. En van club- en buurthuizen tot crisisopvang in de gehandicapten- of verslavingszorg. Stuk voor stuk plaatsen waar jij het verschil kunt maken in het welzijn van mensen. 

Je helpt en ondersteunt mensen in het omgaan met hun lichamelijke en emotionele welzijn. Bijvoorbeeld door mensen te ondersteunen bij het opbouwen van een persoonlijk netwerk. Dat kan zorgen voor meer controle en een positieve levensinvulling voor de mensen met wie je werkt.

Persoonlijke leerroute

We helpen je graag om je talenten te ontwikkelen in een omgeving die bij je past. Praktijkopdrachten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren en samenwerken. Bedrijven, instellingen en organisaties waar jij later kan gaan werken zijn hier nauw bij betrokken. Met je loopbaanbegeleider bespreek je de voortgang, je leerwensen, je dromen en toekomstmogelijkheden. We dagen je uit om steeds een stapje verder te gaan en het beste uit jezelf te halen.

Op kiesmbo.nl vind je meer informatie over mogelijke beroepen en de kans op werk. Natuurlijk kun je na je opleiding ook verder leren.

Cursussen: een leven lang leren

Voor iedereen die zich verder wil bekwamen in zijn of haar vak in de zorg biedt Summa Zorg ook cursussen aan bij Summa & Bedrijf.

 

Doe een Virtual Tour door het schoolgebouw

Volg Joeri & Linda en ontdek de sfeer op school!

Joeri en Linda laten je de school zien

Summa Zorg & Welzijn

Willem de Rijkelaan 3, 5616 EA, Eindhoven
Bekijk de opleidingen van Summa Zorg & Welzijn

Blijf op de hoogte

SUMMA NIEUWS

 

Scholen verbonden aan het Summa College:

 

Montessori College

Het Montessori College biedt voortgezet onderwijs (mavo/havo) aan op Montessori grondslag. Speerpunten daarin zijn: respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen. 

Ster College

Het Ster College biedt voortgezet onderwijs (mavo, havo en vwo) voor volwassenen (vanaf 18 jaar), ook wel voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) genoemd. Het onderwijs varieert van één of enkele vakken tot het volledige pakket.

Taalkracht

Taalkracht is dé specialist in Brainport Regio Eindhoven om volwassenen sterker te maken in taal, rekenen en het werken met de computer. Taalkracht is er voor iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer. En voor de groeiende groep kenniswerk

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag