Over Summa Welzijn
Ben je sociaal en kun je goed samenwerken? Help je graag mensen? Bij Summa Welzijn leer je ze te begeleiden bij hun ontwikkeling of zelfstandigheid.
We helpen je graag om je talenten te ontwikkelen in een omgeving die bij je past. Praktijkopdrachten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren en samenwerken. Bedrijven, instellingen en organisaties zijn hier nauw bij betrokken. Met je loopbaanbegeleider bespreek je de voortgang, je leerwensen, je dromen en toekomstmogelijkheden. We dagen je uit om steeds een stapje verder te gaan en het beste uit jezelf te halen.
Jouw toekomst binnen welzijn
Het werkterrein binnen de welzijnssector is breed. Van basisschool en kinderdagverblijf tot kleinschalige woonvormen voor ouderen. En van club- en buurthuizen tot crisisopvang in de gehandicapten- of verslavingszorg. Stuk voor stuk plaatsen waar jij het verschil kunt maken in het welzijn van mensen. Op de website kiesmbo.nl vind je meer informatie over mogelijke beroepen en de kans op werk. Natuurlijk kun je na je opleiding ook verder leren.











“Ik voel me erg gewaardeerd in het speciaal onderwijs”
Laura PersoonsStudent Onderwijsassistent
Lees meer
“Ik voel me erg gewaardeerd in het speciaal onderwijs”
Door: Laura Persoons, Student Onderwijsassistent
“Ik vind werken in het speciaal onderwijs leuk. Op dit moment loop ik stage bij kleuters met een meervoudige handicap, autisme of een langdurige ziekte. Daardoor passen deze kinderen niet in een ‘gewone’ klas. Samen met de leerkracht zorg ik ervoor dat ieder kind voldoende aandacht krijgt. Ik voel me hier meer gewaardeerd dan in het reguliere onderwijs, omdat ik hier meer voor de kinderen kan betekenen.
Om een goede onderwijsassistent te zijn, moet je geduldig, serieus, creatief en heel sociaal zijn. Deze opleiding is volgens mij wel zwaarder dan andere niveau 4-opleidingen. Je geeft niet ‘even zomaar’ een lesje. Dat vraagt om veel voorbereiding. Je moet jezelf constant willen verbeteren en een brede kennis ontwikkelen over allerlei onderwerpen. We leren niet alleen schoolvakken als taal, rekenen en aardrijkskunde, maar ook didactiek en pedagogiek. Daarin leer je hoe kinderen leren en hoe je pedagogisch verantwoord handelt.”