Over Summa Welzijn

Ben je sociaal en kun je goed samenwerken? Help je graag mensen? Bij Summa Welzijn leer je ze te begeleiden bij hun ontwikkeling of zelfstandigheid. 

We helpen je graag om je talenten te ontwikkelen in een omgeving die bij je past. Praktijkopdrachten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren en samenwerken. Bedrijven, instellingen en organisaties zijn hier nauw bij betrokken. Met je loopbaanbegeleider bespreek je de voortgang, je leerwensen, je dromen en toekomstmogelijkheden. We dagen je uit om steeds een stapje verder te gaan en het beste uit jezelf te halen.  

Jouw toekomst binnen welzijn

Het werkterrein binnen de welzijnssector is breed. Van basisschool en kinderdagverblijf tot kleinschalige woonvormen voor ouderen. En van club- en buurthuizen tot crisisopvang in de gehandicapten- of verslavingszorg. Stuk voor stuk plaatsen waar jij het verschil kunt maken in het welzijn van mensen. Op de website Beroepen in beeld vind je meer informatie over mogelijke beroepen en de kans op werk. Natuurlijk kun je na je opleiding ook verder leren.

“Ik voel me erg gewaardeerd in het speciaal onderwijs”

Laura Persoons

Student Onderwijsassistent

Lees meer

Summa Welzijn updates

Vlog: "De vroem vroem plek!"

Bente en Charity volgen de opleiding Sociaal Cultureel Werk, niveau 4, bij Summa Welzijn. Ze nemen je mee in hun leven op school.

  • Vlog

Summa Welzijn agenda

Informatieavond Summa College

Kom voor meer informatie over de Summa-opleidingen naar de informatieavond op donderdag 6 april 2017.

  • Informatieavond

Oriëntatieavond: opleiding Verzorgende IG & Maatschappelijke zorg

Summa Zorg en Summa Welzijn organiseren deze oriëntatieavond voor de combinatieopleiding Verzorgende IG & Maatschappelijke zorg. De avond is alléén bedoeld voor bbl'ers die interesse hebben in deze opleiding (niet voor bol-studenten).

  • Oriëntatieavond