Over Summa Zorg

Met mensen werken, hen helpen en verzorgen. Spreekt dat je aan? Wil jij werken in een ziekenhuis, de ouderenzorg, psychiatrie, huisartsenpraktijk of apotheek? Dan ben je bij Summa Zorg aan het juiste adres.

Een belangrijk speerpunt voor Summa Zorg is de combinatie met technologie. Met slimme technische oplossingen ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen of hun leefomgeving veiliger maken. Ontwikkelingen op dit gebied nemen we op in het onderwijs. We helpen jou graag om je talenten te ontwikkelen in een omgeving die bij je past. Praktijkopdrachten zijn belangrijk voor het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren en samenwerken. Bedrijven, instellingen en organisaties zijn hier nauw bij betrokken. Met je loopbaanbegeleider bespreek je de voortgang, je leerwensen, je dromen en toekomstmogelijkheden. We dagen je uit om steeds een stapje verder te gaan en het beste uit jezelf te halen.  

Jouw toekomst in de zorg

Mensen worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk thuis wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving. De vraag naar goede gezondheidszorg zal dan ook toenemen. En dus is de kans groot dat je met een mbo-diploma van Summa Zorg een baan vindt. Op de website Beroepen in beeld vind je meer informatie over mogelijke beroepen en de kans op werk. Natuurlijk kun je na je opleiding ook verder leren.

“Vooral de stages vind ik super”

Pleun Driessen

Student Verzorgende IG

Lees meer
lokaal+ 400x400_MG_9783_HR

Wijkleerbedrijf Lokaal+

Lokaal+ is een ontmoetingsruimte voor buurtbewoners. Onze studenten organiseren er regelmatig activiteiten en workshops.

Website Lokaal+
 

Summa Zorg updates

Doktersassistent: leuke weetjes

Een paar leuke weetjes over de opleiding en het beroep van doktersassistent.

  • Nieuws

Skills finales: medailles in alle kleuren

Zes van onze studenten kwamen terug van de Skills Heroesfinales met een prijs in de tas: twee keer goud, een keer zilver en drie keer brons.

  • Nieuws

Summa studenten naar finales Skills Heroes

Zeventien van onze kanjers gaan zich voor het Summa College uit de naad werken op de finales van de Skills Heroes in Amsterdam. Daar kan ieder van hen Nederlands kampioen worden op haar of zijn eigen vakgebied.

  • Nieuws

Summa Zorg agenda

Informatieavond Summa College

Kom voor meer informatie over de Summa-opleidingen naar de informatieavond op donderdag 6 april 2017.

  • Informatieavond

Wegwijsdag Zorg & Welzijn

Je volgt in groepjes korte workshops en maakt op deze manier kennis met de verschillende beroepen, de studenten, docenten en sfeer op onze school.

  • Wegwijsdag

Oriëntatieavond: opleiding Verzorgende IG & Maatschappelijke zorg

Summa Zorg en Summa Welzijn organiseren deze oriëntatieavond voor de combinatieopleiding Verzorgende IG & Maatschappelijke zorg. De avond is alléén bedoeld voor bbl'ers die interesse hebben in deze opleiding (niet voor bol-studenten).

  • Oriëntatieavond